Over Peter Koch

Peter Koch is in 1949 geboren aan de Molenweg in Houten. Tegenwoordig heet dit de Prins Bernardweg. In de 6e klas van de lagere school (tegenwoordig groep 8) is zijn tekentalent ontdekt door meester Han Terheggen. Peter kreeg daarop advies om naar de Grafische school te gaan.

Peter studeerde voor Repro-tekenaar en kreeg vakken als calligrafie, lettertekenen, tekentechnieken, perspectieftekenen, decoratieftekenen, reproductietekenen en reclametekenen /ontwerpen/illustratie. De docenten die hem daarin bekwaamden, waren o.a. de Utrechtse kunstenaars Wout Maters, Gert Tamboer en Theo van de Vathorst.

Tekengroep

Aan het eind van de jaren zestig kwamen Otto Wttewaall, Peter Koch, Leen de Keijzer en Herman Steenman elke maandagavond bij elkaar. Leen wist veel van de geschiedenis van Houten. Vanaf dat moment ging er een wereld voor hem open. Leen kende niet alleen alle plekjes van Houten, ’t Goy, Schalkwijk en Tull en ’t Waal, maar ook van de Kromme-Rijnstreek. Leen kreeg onderricht van Peter in tekenen. De eerste tekeningen in dit boek dateren uit deze periode.

Peter Koch werkte tussen 1970 en 2008 bij een uitgeverij.  Hij maakte ontwerpen voor A.C. (Appie) Baantjer, van de serie De Cock.

Daarnaast verschenen de tekeningen op een kalender bij de Historische Kring ‘Tussen Rijn en Lek’ (1972), Rabobank Houten (1974-1975), Gemeente Houten (1976-1990), RK kerk OLV ten Hemelopneming Houten (1993-2013). De tekeningen zijn te zien geweest op tentoonstellingen in december 1977, februari 1980 en in oktober 2010. Sommige tekeningen zijn gemaakt voor bier- of wijnetiketten.

Bestel

Kijken naar Houten kost € 19,50.